Om Älskade bokstäver

Jag som sitter vid tangentbordet heter Anngela Sundbäck, en litteraturmagister som halkade in på den administrativa banan och som efter långa funderingar bestämt mig för att börja blogga. Det är ett stort steg för en person som gillar att verka, men kanske inte nödvändigtvis synas, så vi får se hur det går!

Varför kombinationen skrivande och ADHD/ASD?

Jag älskar att skriva, så är det! Men allt eftersom bloggen fortskrider så märker jag att ADHD/ASD får ett oerhört mycket större fokus än mitt skrivande. Och det är ju precis så livet ser ut! 🙂 Men ända sedan de allra första historierna, nedrattlade med grova kantiga bokstäver i böcker gjorda av dubbelvikt A4-papper, har jag skrivit och närt drömmen om att bli författare. Målet är så klart att en dag skriva den där boken, men just skriver jag närhelst jag kan.

ADHD har funnits i min närhet sedan jag var liten, men det är först på senare år som det fått en etikett. Jag har alltid beundrat det färgstarka, handlingskraften, uthålligheten och styrkan. Även om jag idag kan koppla det till andra, tyngre sidor, så har jag alltid varit stolt över att komma från denna linje av envisa och fantastiska människor. Som förälder är det dock svårt att förhålla sig till att i ena stunden susa fram i 250 km/h i en värld som är rosenskimrande och full av möjligheter, till att nästa stund falla handlöst ner i ett svart hål.

ASD, eller AST på svenska, innebär en diagnos inom autismspektrat och där är vi inte ännu utan väntar på utredning. Ju mer jag läser om det och hör andra föräldrar beskriva tror jag dock att vi kommer att hamna på en dubbeldiagnos så småningom. Troligtvis hamnar även jag inom spektrat efter genomgången utredning.

Min förhoppning är att mina inlägg ska hitta fram till de föräldrar, som liksom jag, ibland känner sig ensammast i världen och som undrar vad sjutton man ska ta sig till. Om inte annat för att visa att det finns en till som inte har helt koll på läget. 🙂