Forsränning

Tack och lov för att det har blåst svalare vindar från sjön ett par dagar! Värmen har gjort oss både tröttare och mer lättirriterade än vanligt och tanken på att åka till en överfylld strand är närmast obefintlig.

Utbrotten har duggat tätt under ledigheten och efter någon veckas minimal sömn fick vi ta till Melatonin igen. Med bara en månad kvar till skolan börjar mina panikkänslor välla upp, vilket de gör varje sommar när jag inte kan föreställa mig hur vi ska orka med ett skolår till. Samtidigt försöker jag intala mig det faktiskt ser annorlunda ut nu och att jag har kommit mycket närmare en acceptans av situationen.

Därför vill jag berätta om två händelser där jag tidigare reagerat helt fel:

  • När barnen var mindre blev jag vid ett flertal tillfällen erbjuden att gå föräldrautbildningar, men jag tvärvägrade eftersom jag såg det som en skymf och ett bevis på att jag var en dålig förälder. Men, en föräldrautbildning är inte något du får för att du misslyckats i grundkursen för föräldrar. Däremot kan den vara ett stöd i familjesituationer som inte följer skolboksexemplen och kan hjälpa dig att bli en ännu bättre förälder för just ditt barn. För att inte tala om den stärkande vetskapen om att man inte är ensam, något som jag känner blir allt viktigare för mig.
  • För något år sedan träffade jag en psykolog i och med stresshantering som sa att hon aldrig sett någon kämpa så mycket. Det såg jag som en stor fjäder i hatten. Att kämpa för något kommer alltid vara hedervärt i mina ögon, men klokheten i att envist streta uppströms måste ifrågasättas. Hur envis jag än är kan jag inte ändra riktning på vattenmassorna eller dämma upp tillflödet. Är det då inte bättre att försöka bygga en flotte?

Lätt att vara efterklok, eller hur? Någon typ av lärdom har det i alla fall gett, eftersom jag nu går en föräldrautbildning på eget bevåg och samtidigt är i full färd att försöka snickra ihop en flotte av allsköns kunskap och vrakdelar. Vem vet, bara jag vågar släppa taget kanske färden nedströms går som en dans?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: