Ett steg i taget, ett steg i taget, ett steg i taget…

Just nu är jag så trött att det känns som att jag skulle kunna somna i princip när och var som helst. Den senaste veckan har jag vaknat tidigt till de falska tonerna av en enorm flock kajor. Börjar känna mig som en tecknad figur med spretigt hår och rödsprängda ögon när jag springer ut och slår med brädlappar för att de ska försvinna. Undrar just om grannarna störs mest av fåglarna eller av mig? Men jag blir verkligen skogstokig av det gnisslande klättrandet i stuprännor och på skorstenen.

Förra veckan var jag på anställningsintervju. På många sätt kändes jobbet och framförallt synen på arbetstider som en ypperlig lösning för mig. Jag blev smått förälskad i tanken på att jobba i en större stad, att gå ut på stan och äta lunch, ta ett yogapass efter jobbet och läsa en bok på tåget hem… Nästan som att vara student på nytt och allt man behövde oroa sig för var om pengarna skulle räcka både till den snygga glascylindern man sett på Lagerhaus OCH veckans ranson nudlar.

(Troligtvis hade vardagen inte sett ut riktigt så idag, för det första äter inte ens barnen nudlar och för det andra blir jag lätt åksjuk på tåg. 🙂 )

I slutänden fick jag inte jobbet, men som jag har vridit och vänt kring detta. För tänk om samma sak skulle hända igen? Att jobbet trots goda förutsättningar inte skulle fungera? Att jag fortfarande inte räcker till? Att jag inte kommer till ro där heller? Jag försöker peppa mig själv, men självförtroendet har fått en rejäl knäck sista året och jag orkar verkligen inte ett bottennapp till. Tankarna snurrar hela tiden och det är lätt att de skenar iväg.

Andas… och tänk på Dalai Lama.

Jag hade en plan för den här sommaren: att få det att fungera hemma först, utmana och skaffa verktyg så vi är väl rustade inför skolan. Därefter kan jag ta mig an och fokusera på jobbsituationen. Ett steg i taget, det bara måste fungera. Jag behöver bara ta ett steg i taget.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: