”Din j**la bitch!!”

Igår fick jag minsann veta att jag inte fattar nånting. Jag är så medvetet elak och en riktigt j**la bitch som alltid vill förstöra och ska ha som jag vill. Röstvolymen var mer än hög, nävarna var knutna och han skulle ABSOLUT inte följa med när vi skulle åka.

Ändå slutade dagen med tacokväll på vardagsrumsgolvet tillsammans med båda barnen, samtidigt som de sjöng i kapp till ”Allsång på Skansen”. När det var läggdags fick jag åter ett ”jag älskar dig mamma” som god natt. Vad var det som hände där egentligen?

Spolar vi tillbaka bandet lite så är reaktionen egentligen inte så konstig:

  • I helgen var det fotbollscup, vilket innebar två heldagar på vallen med tre matcher vardera dag. Kvällen innan kom det stora ”jag-orkar-inte-vara-med-hela-helgen-mamma-det-borde-du-väl-förstå??”-utbrottet och han vägrade att vara med. Men helgen gick jättebra! Lilleman var med hela tiden och åt till och med lunch tillsammans med de andra. Det gjorde absolut inget att jag blev förkyld på kuppen, jag är så himla stolt!!
  • I går kom storasyster hem efter att ha varit borta i nästan två veckor. Man kan tycka att två veckor inte är någonting i förhållande till hur mycket tid hon faktiskt är hemma, men de vänjer sig av med varandra oerhört mycket fortare än vad man kan tro.
  • Vi har inte haft så mycket inbokat hittills på lovet, så jag har gett den svarta tavlan där jag brukar skriva upp alla våra aktiviteter lite semester. Kommunikationen kring vad vi ska göra är därför inte lika tydlig som den brukar vara, en del fastnar på mitt hjärnkontor.

Så när jag helt utan förberedelse kom ut och sa till honom att datorn skulle stängas av för att vi skulle åka, sa det KA-BOOM! Kunde lika väl lagt en fackla vid en stubintråd: Vi var trötta efter helgen, det blir alltid mer dynamik med tre personer i huset och han fick ingen förberedelsetid.

Det som hände låg helt och hållet på mig och även att jag sagt förlåt var eftermiddagen helt förstörd. När vi kom hem släppte jag allt, gjorde tacos och dukade upp picknick på vardagsrumsgolvet. Sen hade vi en mysig kväll tillsammans alla tre. Vad gott när det ändå går att sluta på plus, trots en härdsmälta!

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: