Bokstopp och boktips!

Du vet de där nyårslöftena man avger mer eller mindre halvhjärtat? Som att man ska sluta äta choklad eller börja träna regelbundet? Jag har precis lovat mig själv något mycket värre, jag får inte köpa några nya böcker förrän jag har läst ut alla som ligger och väntar här hemma. Ve och fasa!

Det som ligger bakom mitt nya, asketiska förhållningssätt till bokinköp är helt enkelt att resfebern har ställt in sig på en liten tripp framåt hösten och för att få till det behöver jag införa några (en hel del) restriktioner.

Men inget ont som inte har något gott med sig, hittade en bok som legat bortglömd en sommar eller två i bokhyllan och som jag nu vill tipsa dig om:

En välbevarad hemlighet

Kate Morton

Med sitt växlande mellan 1930-talet, 1960-talet och nutid, är ’En välbevarad hemlighet’ en fängslande berättelse om mysterier och hemligheter, skådespel och bedrägeri, mord och evig kärlek. Kate Morton, Australiens mest framgångsrika författare ute i världen, har återigen skrivit en tät och totalt uppslukande roman.
– Adlibris

Det är helt klart en miss att jag inte läst den tidigare, älskar engelska mysterier och särskilt när man inte vet hur allt hänger ihop förrän efteråt. Sedan blev jag skrivtekniskt inspirerad av hennes sätt att sprida ut ledtrådarna, hålla ihop handlingen och behålla läsarens intresse genom hela texten. Det var egentligen bara några sidor i början som jag upplevde som lite tröga.

Men attan att jag skulle hitta en ny författare just nu… Som tur är finns det ju sätt att kringgå inköpsstoppet. Besökte därför biblioteket och kom hem med ytterligare två titlar av samma författare, Den glömda trädgården och I det förflutna. Perfekt sommarläsning, eureka! 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: