”Kill your darlings”

Herregud vad det kliar på fötterna! Att klippa gräset i flip-flop var inte den bästa idé jag har haft, särskilt inte eftersom gräsmattan just nu liknar en gulbränd stubbåker. Halvvägs genom slog dessutom hösnuvan till och jag har därför dragit mig tillbaka inomhus, hoppfull om att de bulliga, mörka molnen över sjön bestämmer sig för att komma hit och rensa luften lite.

De senaste dagarna har inspirationen slagit till samtidigt som jag har haft möjlighet att sätta mig och skriva. Med det har historien stuvats om en hel del och börjar nu inte förrän i maj. Kände att inledningen gick på tomgång från vårvintern och hur roligt är det att sitta och skriva om istappar och vedhuggning nu?

Detta ledde i sin tur till att en hel del text behövde tas bort eller skrivas om. När man har arbetat med en text så svider det lite att trycka på delete, även om just det partiet inte följer rytmen med den övriga texten. Man brukar kalla detta för ”kill your darlings”. Annars kan det bli som när jag var på språkresa i England och spenderade hela skrivuppgiften på dryga sex sidor till att beskriva husets exteriör och hall…

Jag riktigt längtar till att någon annan ska läsa texten, men har blivit nästan ruskigt vidskeplig för att yppa för mycket om handlingen innan jag är klar. Vill inte riskera att förlora flytet! Men sen hoppas jag att det finns ett antal frivilliga korrekturläsare och kritiker! 🙂

Idag är det Pokémonjakt med morbror för hela slanten. Trodde sonen skulle krypa ur skinnet i morse innan vi kom i väg. Han var så exalterad! Sedan några veckor tillbaka tar han inget Melatonin för att somna på kvällen och det är en helt annan pojke som susar runt här hemma nu. Ögonen glittrar och även om han fortfarande lätt blir trött, går det inte att jämföra med tidigare. Och Melatoninet som inte skulle ge några biverkningar…

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: