Vilken dag!

Igår var lite av dagen D. Efter en tuff start på veckan var det dags för ”Wild kids” med klassen och så bio med några kompisar på kvällen. Jag vet, jag vet, inte idealiskt att boka in fler aktiviteter på samma dag, men ibland blir jag lite ivrig… 🙂

I vanliga fall brukar lilleman bli så stressad över dylika dagar i skolan, att det ofta slutar med att han inte klarar av att vara med. Skillnaden den här gången var att en av lärarna dagen innan satte sig med honom i lugn och ro och förklarade hela upplägget. Vad de skulle göra, vad de skulle ha med sig, vilka som skulle vara med och så vidare. Med den insatsen kom sonen hem och var helt lugn inför fredagens äventyr.

Tänk att så lite kan göra så mycket! 

Ordning och reda förmedlat genom rak och tydlig kommunikation. Något som man brukar säga att alla mår bra av, både i skolan och på arbetsplatsen. Varför är det då så svårt?

Jo, eftersom man inte kan utgå från ett antal givna parametrar. Det finns i stället en tillsynes oändlig mängd saker som kan påverka både hur informationen färdigställs och hur den uppfattas. Med andra ord, om någon annan hade berättat om fredagen, är det inte alls säkert att resultatet skulle blivit detsamma.

När vi kom hem efter bion var han trött så att han mådde illa, men dagen hade gått jättebra! Vi var nästan i mål när telefonen halkade ur hans grepp och landade med skärmen ner på stenläggningen. En onödigt blöt filt att få kastad i ansiktet kan jag tycka, kunde han inte fått sluta dagen på topp?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: