T – fem skoldagar och en avslutning

Nu är det verkligen inte långt kvar av varken terminen, orken eller stubinen och jag bokar om och ställer in allt eftersom dagarna går. Helt hemma idag igen, pressen inför idrottsdagen ledde till hyperventilering. Det är svårt att se hur han kämpar med att å ena sidan vilja så mycket och å andra sidan inte klara av att gå dit.

Försöker hitta på små aktiviteter vid sidan om som kan ge lite positiv energi. Men det är svårt just nu, allt som oftast slänger han igen dörren med buller och bång och sätter sig framför datorn. Det är som att han är totalt överkänslig mot intryck.

Så idrottsdagen åkte bort, trummorna lika så. I stället satsar vi på klassaktivitet på fredag och en av lärarna har lovat att gå genom hela upplägget med honom innan i lugn och ro. Sedan har vi bokat in bio med kompisarna på kvällen (Jag fick lov att följa med, men det är ju bra om jag sitter lite på avstånd… 🙂 )

Utöver det tar vi varje dag som den är, ett steg i taget. I kväll spelade vi faktiskt kubb och åt glass här ute på gräsmattan. Visserligen blev det bara en omgång var innan båda barnen ledsnade, men vad gör det? Vi fick ett soligt sommarminne att plocka fram en regnig dag!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: