Bästa tiden att skriva?

När är egentligen bästa tiden att skriva?

Att skriva är ett hantverk, en förmåga, en känsla… en livsstil? Skriva är det jag tycker allra mest om att göra, men jag brukar ha svårt att komma till ro. Därför skriver jag helst sent på kvällarna, tillräckligt sent för att jag inte ska bli rastlös, men inte så sent att jag somnar. (Vilket påminner mig om att jag borde köpa en skrivbordslampa.)

Jag skriver allra helst i tunna olinjerade skrivböcker med lite tjockare, gulnat papper. Helst med något vackert eller inspirerande omslag, roliga klistermärken kan också funka. Jag skriver alltid med bläck, blått bläck i en färgglad Ballografpenna.

Jag klottrar en hel del. Ritar upp scener, personer och symboler. Den röda tråden finns inte alltid där, men så plötsligt får jag upp vittringen på något och då går allt i en rasande fart. Orden formligen flyger ur pennan.

Lycka!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: