På spaning efter den uggla som flytt…

Fjärde gången gillt, det är verkligen svårt att få till det där med skrivtid ibland. Vad frustrerad jag kan bli då! Idéer som snurrar runt i huvudet behöver komma på pränt, annars har magin i dem en tendens att försvinna.

För några dagar sedan cyklade jag förbi en beteshage och såg i farten en stubbe som liknade en stor uggla. Fick en till synes briljant ingivelse om att väva in en uggla i min berättelse, men på vägen hem föll tanken bort. När jag cyklade förbi nästa gång blev jag påmind på nytt och var fast besluten om att inte glömma bort idén igen.

Och nog kommer jag ihåg ordet ”uggla” alltid, men den bakomliggande planen har flaxat bort precis som lösenordet till speldatorn gjorde. Minnet är bra men kort brukar man säga och helt orutinerad är jag inte, därför omger jag mig av anteckningsböcker och kladdlappar i alla dess slag. Nackdelen är att det är svårt att få en överblick med de olika lappsystemen och jag behöver helt klart hitta ett smidigare sätt att säkra mina kreativa idéer. Vem vet, det kanske var bokkontraktet som stod och föll med denna fågel! 😉

Klottrat på lappen bredvid mig just nu står det: ”Luna?”, ”skimrande”, ”trädstam i rödgrått och silver”, ”förnimmelseenergi” och så klart ”uggla”. Bortsett från att jag är osäker på om ni vet vilken färg ”rödgrå” är, känns det vid närmare eftertanke som om jag beskriver en bok av J.K. Rowling… 

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: