Batterier… check!

Min första reaktion var att tacka nej till fotbollsmatchen idag. En vardag, kväll dessutom, skulle kunna ställa till det för oss ordentligt i flera dagar. Men sedan tänkte jag på hur roligt han tycker att fotbollen är och om det egentligen spelar någon roll att vi hamnar ur kurs en stund?

Så klart inte! Det är bara det att jag också behöver utmana mig själv för att inte alltid välja den ”säkraste” vägen. Men ibland orkar man bara inte att gunga båten, tror dock att vi får en bättre totalbalans om vi vänjer oss vid små vågor i stället för att sitta på en spegelblank sjö och invänta tsunamin.

Således laddade vi för match idag. Hade tänkt att följa med som buffert, men eftersom han var tillfreds med situationen bestämde jag mig för att stanna hemma. Vi behöver alla lite luft under vingarna ibland. Ett par pluspoäng är jag nog värd eftersom jag inte ägnade den oplanerade luckan åt ”måste” och ”borde”, utan i stället gav mig ut i försommarprakten på cykel. Tror att jag laddade batterierna två gånger om!

Laget förlorade matchen och sonen var missnöjd över sin prestation eftersom en bråkande nagel hade stört koncentrationen. Men han var med, så det blev helt klart en vinst ändå!

Inför morgondagen försöker jag med omvänd psykologi. Kommer därför inte att förvänta mig armageddon, utan ser fram mot en lugn, harmonisk familjefrukost som avslutas med att vi kommer i tid till skolan… Håll tummen! 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: