Cirkelkomposition

Tror att det var min högstadielärare i svenska som introducerade mig för begreppet cirkelkomposition för första gången. Har aldrig varit särskilt mycket för termer eftersom jag tenderar att glömma bort dem, men just den här fastnade. Cirkelkomposition är en berättarteknisk term som innebär att man knyter ihop historiens början och slut, ofta med ganska eleganta knep.

I min värld känns den cirkulära rörelsen mer tilltalande och spännande än en linjär, eftersom man aldrig kan veta vad som döljer sig bakom nästa krök. Därför är det ganska förvånande att jag stolpat upp arbetet med min egen text efter konstens alla regler och inte tidigare uppmärksammat varför den känns avig. Det är ju varken en linjär historia eller särskilt linjär skribent. 🙂

När detta slog mig sent igår kväll lossnade skrivblockaden och jag kunde snabbt rafsa ner ett par inledande sidor. Tanken är att läsaren ska få dyka rakt ner i händelsernas centrum, det ger en bra styrfart in i historien. Nu behöver jag bara bestämma avstampspunkt, härligt spännande att vara på gång igen!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: