autism

Ååå-tis-m. Jag gillar hur ordet på engelska rullar av tungan och avslutas med en pisksnärt. Autism på svenska låter hårdare. Men så har jag alltid tyckt att stora A är bistrare och mer auktoritär än lilla a. Nu pratar jag så klart långt bortom vett och sans när det gäller allt vad skrivregler heter. Stora A känns hårt. Lilla a känns mjukt. Jag gillar lilla a.

I juni 2016 fick B diagnosen ADHD med autistiska drag, i mars 2019 fick han den kompletterande diagnosen autism. Jag har således haft ganska mycket tid att fundera kring autism och vad det innebär, ändå är det svårt att sätta ord på det.

Hittade den här fantastiska filmen med Sara Harvey, titta gärna på den i stället, så ska jag vara tyst.

What Is Autism To You?

 

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: