Dags för research

Jag tycker att det är så roligt att ha hittat en rutin för regelbundet skrivande, uppstarten av Älskade bokstäver är det bästa som hänt mig på länge! Har blivit så inspirerad att jag idag satte mig ner för att arbeta på min bok. Det är den tredje i raden av seriösa försök, alla tre har stannat av och legat på is medan en fjärde idé börjat ta form. Man kan säga att idéfasen är min styrka och slutförandefasen inte så mycket. 🙂

Det som skiljer den tredje texten från övriga försök är främst mitt arbetssätt. Tidigare har jag arbetat linjärt och när frågeställningar dykt upp som krävt research har jag helt enkelt tappat sugen. Men med den tredje texten ägnade jag ett helt år åt att bara skriva ner vad som kom till mig, utan att fundera så mycket på hur allt skulle hänga ihop. Det resulterade i att jag nu har en väldigt bra bild över vad som ska hända, egentligen är det bara att sätta sig ner och skriva.

Men… alltid ett men! Hela berättelsen bygger på en myt och för att kunna fortsätta skriva behöver jag fastställa mer i detalj vad den går ut på. Men hur skriver man en trovärdig myt?

Hade en referensbok i bakhuvudet som jag använt till en av mina uppsatser, men kunde för mitt liv inte komma ihåg vad den hette. Vände mig till Google och en inte alltför lång stund senare hade jag inte bara hittat rätt, utan också klickat hem både The Hero with a Thousand Faces och The Power of Myth från Adlibris. Nu ska här studeras myter!

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: