När luften går ur…

Det har blivit många inlägg kopplade till ADHD nu, helt enkelt av den anledningen att det är så min vardag ser ut. När man har barn med särskilda behov behöver man som förälder lägga ännu mer tid på att tjata, motivera, påminna, peppa, förklara, planera, stötta och förutspå. Den stora glädjen och kärleken som kommer på köpet är belöning nog, men ibland går liksom luften ur…

Idag var en sådan dag.

Jag försöker alltid vara öppen och rak i alla lägen, herregud, jag kan prata ADHD med personalen i mataffären! 🙂 Här hemma är struktur, tydlighet och respekt ledorden, även om det inte alltid går helt klockrent. Vi har använt listor, bilder, äggklockor, timstock, belöningar, scheman, datatid, skärmfri tid, lösenord… you name it. Fast det är klart att jag då och då ser mellan fingrarna och låter speltiden bli lång, eftersom det i regel innebär att jag också kan ta en paus.

Jag har full respekt för att andra människor kan ha svårt att förstå. Men när man betraktar mig med höjda ögonbryn och säger något i stil med ”Det är väl bara att du säger till” eller ”Det som behövs är tydlighet”, då förlorar jag tilltron fullständigt. Har gett järnet sedan dag ett med det här, jag kan inte göra mer. Annorlunda, självklart, det jobbar jag på hela tiden. Men jag kan inte göra mer.

Tror det är dags för omvärlden att sätta på sig ett par andra skor för en dag… Och bara därför köpte jag en lite lagom kaxig t-shirt till honom idag.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: