”This is my people”

Kanske jag läser alldeles för mycket in i detta, men från att ha tjatat om hur viktigt det är att B faktiskt berättar för skolan hur han mår, till att han själv föreslår för sin mentor att vi tre ska träffas för att prata strategier… Ja, om det inte är ett enormt kliv framåt, så närapå.

Förstår hans tvekan, kan själv räkna gångerna jag frivilligt räckte upp handen i högstadiet och jag menar inte att han i helklass ska säga ”ursäkta, men min hjärna behöver ta en paus nu”. Men det är viktigt att kunna berätta vad som fungerar och vad som inte gör det. Hur ska han och världen annars kunna förstå varandra?

I veckan började vi titta på ”The big bang theory” och efter bara några avsnitt förkunnade B exalterat att ”Mamma, this is my people!” Efter en snabbanalys kan jag förstå hur han ser sig själv i de smarta karaktärerna som är insnöade på dataspel, fantasy och har mer eller mindre sociala svårigheter, med tillägget att de trots det har en bra utbildning, goda vänner och jobb. (Det var först efteråt som han ville boka möte med mentorn.)

Förhoppningsvis kommer resterande elva säsonger fortsätta att inspirera hans tankar om livets möjligheter. Just nu tror han att framtida boendealternativ består endera av att bo hemma hos mig eller att bli hemlös. 🙂

Ett litet medskick:
Till kompisarna som ser B även när han försöker göra sig osynlig och
som frågar hur det är även om han är förbannad, ni är guld värda!

2 svar till “”This is my people”“

  1. Men hallå gillar vi samma serie också? Då har vi ännu något gemensamt..

  2. Vad roligt! 🙂 Har länge undrat om jag var ensam i mitt slag. Inte när det gäller att gilla Sheldon och company så klart, där är vi nog många. Börjar redan fasa för när säsongerna ska ta slut…

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: