En tunn, tunn linje…

Det är en ganska tunn linje mellan hopp och förtvivlan. Att allt ena sekunden kan vara rosenrött, för att i nästa med rasande fart braka ner i en mörk tunnel… Ungefär som jag tänker mig att en korsning mellan Kaninresan och Valkyria skulle kunna se ut.

En brant nedförsbacke brukar dock vanligtvis följas av någon typ av uppgång, så den här veckan har jag gått både på knäna och svävat på moln. Utmattande är bara förnamnet. Lite som när B förkunnade att: ”det blev lite för mycket action, mamma”, när han missförstod mitt skoj på födelsedagen och först blev ledsen, sedan superglad. 🙂

I början av veckan var han redo att sticka från skolan och gå sex kilometer hem. Signalerna om överbelastning hade kommit långt tidigare, men det är lätt hänt att jag missar övergången från ”nej mamma, jag vill inte (men jag kanske kan övertalas)” till ”nej mamma, jag kan inte (och tjatar du en gång till går jag upp i atomer!!!)”.

För mig blev den här tisdagen en snubbeltråd. Nästan kravlade till sängs den kvällen och kände mig fullkomligt eländig och allmänt värdelös. Har jag nämnt tidigare att jag kommit att hata höstterminen?

Einstein lär ha sagt att definitionen av galenskap är att göra samma sak om och om igen och förvänta sig ett annat resultat. Det har tagit lång tid att erkänna, men vi… nej, jag orkar inte längre. Jag orkar inte att arbeta heltid, sörja för barn med särskilda behov med allt vad det innebär och ta hand om hus och hem. Det går inte.

Så efter mycket vändande och vridande bad jag om att få gå ner i tid fram till jul. I samma veva fick B en trygghetsperson i skolan, en av mentorerna som kan nås närhelst han tycker att det är jobbigt.

Och där vände det.

Jag har fortfarande telefonjour, men skoldiskussionerna löser de där. Har till och med hunnit med att ta en lunchpromenad både torsdag och fredag. Tror nästan att jag svävade tio centimeter ovanför backen, så glad var jag!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: