En sten i skon

Vi fick en fenomenalt bra skolstart i veckan och det känns som att vi var så förberedda som vi kunde vara. Skolan mötte upp, var flexibel och hittade på lösningar, så summa summarum gick han på varenda lektion!

Visst blev det knorr i torsdags när det var lite osäkert när skolan slutade. Och varför i hela världen ska man gå och prova på ett språk som man ändå vet att man inte ska läsa? Snacka om slöseri med tid! Men han gick tillbaka och var med resten av dagen i alla fall.

Självklart kommer inte detta av sig själv… 🙂 Mentorn och specialpedagogen är redan högt uppe på listan av senaste kontakter, jag bistår med telefonladdning, pepp och kramar vid behov och här hemma har det serverats både pannkakor, pizza och nygräddade frallor till frukost.

Men jag hade inte funderat så mycket på skolbussen, så i onsdags fick jag därför lite av en kalldusch när sista lektionen slutade 14:05 och bussarna skulle gå hem först 15:40.

Tidigare har budet varit att de går hem strax efter att skolan slutar, vilket i min värld är ett fruktansvärt vagt svar, men kanske ändå handlar om 15-20 minuter. Inte i min vildaste fantasi kunde jag föreställa mig att väntetiden i årskurs 6 skulle se ut så här:

Onsdagar:       1 timma och 35 minuter

Torsdagar:      50 minuter

Fredagar:        1 timma och 45 minuter

Totalt galenskap! Vilken vuxen skulle vilja sitta kvar på jobbet och vänta nästan två timmar innan man fick åka hem, utan möjlighet att jobba in tid och gå hem tidigare en annan dag?

Efter att jag talat med ansvarig fick jag reda på att det inte är tal om att sätta in en extra busstur, men om det finns en passande tur från den andra skolan kan han i mån av plats åka med den.

Om, kanske och eventuellt fungerar inte för oss, så för min del fanns det inte mycket att välja på, jag fick sluta tidigare och åka och hämta honom.

Lite ironiskt är det trots allt, eftersom jag arbetar på samma förvaltning som beslutar om skolskjutsen. Känns inte alls obekvämt att lämna in en ansökan på måndag som åberopar skolskjuts av särskilda skäl…

Trist att detta skulle bli en sten i skon på en annars suverän vecka!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: